Kilimanjaro

Det är när vi reser som vi lär, det är när vi reser som vi utvecklas, och det är när vi reser som vi får ett smakprov av allt vad livet har att erbjuda. Världen är stor, och antalet vackra platser är oräkneliga. Det är omöjligt att besöka alla vackra ställen som världen är utsmyckad med, men vi har sannerligen en hel livstid på oss att besöka så många av dessa ställen som möjligt. Att resa till Kilimanjaro, och även bestiga Kilimanjaro för den äventyrslystne, är en resa som alla människor bör göra, åtminstone en gång i livet. En resa till Kilimanjaro är en resa man sent glömmer. 

 

Fascinerande Kilimanjaro

Det omtalade berget Kilimanjaro räknas som Afrikas högsta berg. Kilimanjaro är beläget i norra Tanzania, och på en höjd av 5 895 meter över havet. Med sina tre vulkaniska koner – Kibo, Mawenzi och Shira är Kilimanjaro världens högsta fristående berg, dvs världens högsta berg som inte tillhör en bergskedja. Kilimanjaro är en utslocknad vulkan som numera består av en tät vegetation upp till 4 500 m.ö.h. Därefter består berget av kala stenbäddar och unika lavafält. Berget toppas av en glaciär, som dessvärre minskat i yta senaste åren. Kilimanjaros högsta topp befinns på vulkankonen Kibo och går under namnet Uhura Peak – ett namn som betyder frihet på Swahili. Här är Afrikas högsta naturliga punkt, och därmed även en självklar medlem i kontinentens “De 7 topparna”.

 

En utmaning som kräver mod och styrka

Många människor älskar att utmana sig själva och bege sig ut på spännande äventyr – då passar en resa till Kilimanjaro perfekt. Att bestiga Afrikas högsta berg är en utmaning som kräver mod och styrka, och som handlar till stor del om den mentala styrkan man besitter och hälsan man är i. Berget Kilimanjaro är beläget i Mount Kilimanjaro National Park, och en resa till Kilimanjaro är även perfekt för att utforska det underbara naturreservatet. Tanzania är ett land som har mycket vackert att erbjuda, och en resa till Kilimanjaro kombineras med fördel med ett par lustfyllda dagar av safari.

 

Hisnande vyer från Kilimanjaros topp

Från bergets höga höjder är vyerna hisnande och naturen sagolik. Att bestiga Kilimanjaros högsta höjd är att vandra genom moln – bokstavligen. Att bestiga den majestätiska berget är en prövande och tuff utmaning, som belönas med oförglömliga vyer och erfarenheter för livet. Vandringen till Kilimanjaros topp är unik och går genom såväl savan som tropisk regnskog och över en glaciär med snö året om. En resa till Kilimanjaro är en unik resa som du inte får missa.